Bingolotto

För första gången på säkert fem år har jag spelat Bingolotto!
Vann såklart inget...men jag insåg anledningen till att jag slutade spela. (Jag spelade faktiskt rätt ofta förut när Lasse Kronér var programledare, tycker han är bra)
Jo, anledningen är alltså Richard Olsson, gud vilken råtönt det är.
Han avbryter och driver med folk på ett icke roligt sätt, han har alldeles för bråttom, känns som om han innerst inne längtar bort från det där programmet. Därför la jag av.

Vad har helgen bjudit på annars då?
Fredagen blev lugn & skön, fixade i ordning barnen innan Halloween-disco på skolan, såg på Idol (nu är det snart inga tjejer kvar, måste börja rösta tror jag) och somnade rätt tidigt.
Igår städade vi och bytte sängkläder i allas sängar, tvättade, hälsade på E & G, for hem och såg en skum Stephen King-film.
Och idag har jag fortsatt och tvättat, plockat och söndags-slöat.
Schysst att få en extra timme tillgodo!
Ska ärligt erkänna att jag inte ens kommit ur morgonrocken idag!

Imorgon blir det kvällsjobb, får hoppas att det går lättare att sälja försäkringar på kvällstid, för det har då sannerligen inte gått bra på dagtid....undrar ibland vad jag gett mig in på, jag sökte mig ju ifrån säljavdelningen för att jag var skitless på det, och så ger man sig in i hetluften igen....tja ett jobb är ett jobb är ett jobb....

Tror det känns lite motigt för att vi är i Östersund hela dagarna, (är inte speciellt förtjust i den stan) sitter på en provisorisk arbetsplats, försöker lära in ett krångligt datasystem osv........
Jag tror stenhårt på att allt kommer kännas bättre när vi är på plats i Hammarn.

Tror jag ska surfa vidare och drömma mig bort ett tag.
Nån som har ett bra restips på ställen man kan åka där det ska vara varmt, inte för lång flygresa samt bra för ungar mellan 7-9 år? Har varit i Turkiet tre gånger, till Kanarieholmarna två gånger, Grekland en gång, Mallis två gånger.
Känns som om det är dax att prova nåt nytt.
Cypern? Bulgarien?
Thailand känns helt ok oxå, det är bara flygresan som känns gruvsam...
Hmmm, angenämt problem...!

Aj

Fick massage på jobbet igår.
Kan säga att jag är HYFSAT öm i ryggen idag.....
Hon tog i jävlar i min själ!
Nog för att jag brukar tycka om när dom tar i (massörerna alltså.....), men det här var i hårdaste laget.
Hon mjukade liksom inte upp musklerna först (som normala massörer gör) utan kastade sig över min stackars bindväv som om hon skulle baka ut en surdeg.
Förvisso frågade hon om jag vill ha avslappningsmassage eller klassisk massage, och då kaxade jag upp mig och sa att jag tyckte avslappningsmassage var lite mesigt, det skulle jag inte ha sagt ha ha ha
Ska nog be om avslappningsmassage nästa gång...

Hanna, vi längtar efter dig!

image4


Man kanske blir så här vig när man är 80 om massören får vända in & ut på en varje vecka.........

Fest!

Fick en najsig inbjudan till fest i brevlådan igår, Aktsams avslutningspartaj går av stapeln den 16 november.
Ska bli skiiiitkul!
Har inte festat till sen Daniels 30-årsfest i augusti, då blev jag aspackad och hade magkatarr i typ en vecka efteråt.
Nu ska jag ladda med Losec Mups en vecka innan så jag kan rumla om ordentligt!


image3

Men jag har faktiskt en väldigt snäll man...

Det ska jag inte sticka under stol med!
Fick lite dåligt samvete när jag gnällde på honom i det tidigare inlägget...men det är lite roligt att illustrera vardagens frustrationer ibland också.
Min man är faktiskt så snäll att han alltid stoppar i motorvärmaren till mig varje dag så jag inte ska frysa på morgonen, han skulle aldrig få för sig att sura om jag ska ut och partaja eller jobba över (vilket jag kan göra ibland) *skäms* (fast jag har mina anledningar...), han lagar frukost till mig på helgerna, jag får ryggmassage när jag vill, vi skrattar alltid åt samma sjuka saker, han gör alltid saker jag ber om och sist men inte minst: han är lång, snygg, ser lite småbrutal ut (jag går igång på sånt...) och är bara min......

Det är mycket nu...

Fan, jag känner mig som världens mest upptagna människa just nu, kommer helt snart att börja utveckla dåligt sämre samvete. Först är man i Östersund hela dagarna, (känns som världens längsta arbetsdagar, trots att vi får resa på arbetstid), så ska man stressa hem så man hinner hämta ungarna klockan 17 (Sista tiden på fritids), hem och laga mat, kolla om dom har några läxor, lägga dom i tid. Sen ska man väl stoppa i en tvättmaskin, plocka ur diskmaskinen och annat skoj innan det blir så sent, har jag tur hinner jag se halva "Dallas" på TV4 Guld innan jag somnar på soffan. Hinner i bästa fall säga hej till Frippe då han kommer hem 23.30 innan jag somnar om i sängen. Vips så är det morgon igen. Så har vi "efter-jobbet-fest" på fredag som det förväntas att man går på, kommer att komma hem sent, helgen springer iväg och hejhopp är det måndag och ny vecka igen. Jag kommer att jobba kväll varannan vecka, är då hemma vid 20, hinner precis säga godnatt till ungarna och dorma av i soffan.
Och så är det nåt distriktsmöte i Hammarstrand nästa onsdag som LF håller som det också förväntas att man ska gå på. Och så här kommer det att se ut fram till jul!!! I bästa fall kommer jag och Frippe att eventuellt hinna ses på helgerna.
Herregud, jag kommer att behöva minst tre veckor på Bahamas för att ta igen mig.

Nä, gud vad jag gnäller, jag är faktiskt väldigt glad att jag har ett jobb, men min hjärna är inte van såna här snabba svängar.
Det positiva i det hela är iallafall att jag får dubbel lön i tre månader, det ska vi inte glömma!
Tack för det, Televerket.

Nä, nu ska jag natta ungarna.
Over & out!

Genrepet...

...för Allt för byn-grabbarna var jag och tittade på i lördags. Gud vad himla duktiga och roliga dom är, jag skrattade så tårarna rann på vissa ställen!
Snacka om att det går undan, jag såg dom för några veckor sen och det var ljusår från det jag fick se i lördags.
Sååå kul!
Längar verkligen till premiären i november, fatta vilken grej.

Har ni tomt i kylen ibland?

Man kommer hem efter jobbet med hungriga barn och katter, mannen jobbar kväll och far hemifrån 13.30, man öppnar kylskåpsdörren och blickar in... och vad får man se? En halv liter mjölk, en ostskalk, en ensam korv i ett hotdogs-paket, en möglig leverpastejförpackning och en halvrutten tomat.
Undras vilken kulinarisk middag man ska snurra ihop av dessa delikatesser?
Jag jobbar alltså i Östersund just nu alla dagar och har inte samma möjligheter som vanligt att slinka in på ICA efter jobbet.

Scenario 1: Jag öppnar kylskåpet, min hjärna registrerar automatiskt att mjölk, bröd, ost, smör, korv, kattmat är slut och måste inhandlas. Varvid jag gör nästföljande dag. Alla nöjda och glada.
Scenario 2: Min man öppnar kylen, tar sista mjölken, ställer in det tomma paketet och stänger kylskåpsdörren. That´s it.

Jag frågar lite lätt irriterad min man varför han inte handlat.
F: "Vadå, är nånting slut?"
Jag: "Ehh...ja det finns ingenting hemma, frukten är slut (som barna måste ha med sig på skolan varje dag), mjölk, kattmat, smör, you name it"
F: "Öhh men det har inte jag sett."
Jag: "Men hallå, har du inte öppnat kylskåpet idag?"
F: "Jo, men jag såg inte att det var slut på nåt"
Jag: "Nähä, men det kollar man väl varje dag eller?"
F: "Öhh... nä gör du det?"
Jag: (skitförbannad) "Men va fan sånt går väl automatiskt, du vet väl att i den här familjen kan vi inte leva utan mjölk, frukt och kattmat, det blir liksom kris då!!!"
F: "Fan vad du tjatar, du glömmer väl saker själv!!"       (Moi????=)
Jag: "Ja, men nu är det ju fan slut på allting och affärn är stängd, hur hade du tänkt att ungarna ska kunna äta frukost imorrn bitti, och ska katterna springa och skrika efter mat hela natten, dessutom är min pro-vivadryck slut va va va??!"
F: "Fan vad du överdriver, du handlar väl inte speciell mat till mig om du ser att den är slut?"
Jag: "Jo det gör jag visst det, jag måste väl inte påminna dig varje dag om att du måste andas genom näsan, det går väl med automatik???"

And so on, frustrationen når sin gräns och jag är i upplösningstillstånd.
Som vanligt slutar diskussionen helt okonstruktivt och vi går omkring och surar på varann resten av kvällen.
Kommunikationsteknik, anyone?

Fråga: Går det inte att applicera det automatiska "nu-är-det-slut-på-mat-måste-på-affärn-imorrn- tänket" på män?
Svar: Tror inte det.


Snart helg

Gud vad tiden går fort, imorgon är det redan fredag.
Känner att jag är dålig på att uppdatera bloggen, men jag är så jävla trött på kvällarna....

Vi kämpar på på LF, med medlyssning och inlärning av datasystem.
För dom intresserade kan jag meddela att räkna bilförsäkring är ingen match, men att räkna villa/hemförsäkring är en jävla apparat...för dom som jobbat på Aktsam är det här systemet att jämföra med Nice.
Vilket då jag inte jobbat så mycket i, utan tycker att det verkar jättekomplicerat, tar nog ett tag att lära sig.
På lördag ska vi ut och jobba på fältet i Hammarstrand, då ses vi säkert!
Imorgon ska vi börja ringa ut, är liiite nervös faktiskt. Inte för att prata, utan för att man inte är riktigt haj på systemet.
Det är inte som på Aktsam att man får medlyssna tills man känner sig säker, utan vi ska ut i hetluften på en gång!
Får vi frågor som vi inte kan besvara ska vi be att få återkomma....men motorförsäkring "kan" man ju redan, det är bara att hålla reda på LF:s självrisker så ska det väl gå bra.

Arkitekten som ska rita och planera vår nya lokal i Hammarstrand drog efter andan idag när vår handledare informerade henne om att vi vill ha det klart tilll årsskiftet...verkar kanske inte som om det är genomförbart.
Suck säger jag bara, jag vill att det ska vara klart och inflyttningsbart NU.

Sen väntar vi på besked på om de som var och tittade på huset förra veckan vill köpa det. Dom skulle höra av sig den här veckan, men telefonen har varit tyst. Skulle vara perfekt om just dom vill köpa det, för dom har ingen brådska att flytta in, vi räknar ju med att flytta till sommarn. Ja, ja den som lever får se.

Nu ska jag betala räkningar, skoj värre.




Söndag kväll

Så var det söndag igen, fan vad helgerna går fort.
Och vad har jag hittat på i helgen då?
 Tja på fredag eftermiddag efter veckans korvstoppning (inlärning av nytt datasystem på nya jobbet) behövde min hjärna en rejäl rensing, så jag satte på Uriah Heep på högsta volym i bilen och åkte runt lite. Sen hem och åt middag och dormade av i soffan framför Idol. Jäla skit att Patrizia åkte ut!! Hon var ju skitbra, men folk glömde nog att rösta på henne.
På lördag morgon kände jag mig utvilad så jag övertalade maken lite fint att en shoppingresa till IKEA var dagens melodi. Efter lite lirkande gick han med på det ypperliga förslaget, så vi blåste iväg till Sundsvall.
Där inhandlades det nytt överkast, kudde och ny kattfilt (min tjocka katt måste ha egen filt i sängen att ligga på, annars hårar han ner sängkläderna så fruktansvärt), fasen det var 50% i hela butiken på Hemtex!
Vidare blev det nya vinterhandskar och skor till barnen, samt en massa "tjej-grejer" till mig, läppglans, trosor, doftljus och smultronte! (Hoppas intressseklubben antecknar intensivt)
Investerade även i en mp3 spelare och ett par Koss-hörlurar. Tänkte börja promenera lite när andan faller på och då är det ju trevligt med lite musik i öronen.
Frippe var vansinnig redan när vi kom fram till IKEA pga. "alla idioter som inte kan köra bil, va fan har folk inget annat för sig än att åka på IKEA på lördagar???" Serenity now, serenity now....
Söndagen bjöd på städning av huset samt påhälsning hos Daniel & Susann.

Imorgon blir det nya tag på LF.
Hoppas hoppas att kontraktet är påskrivet så dom kan börja renovera våra lokaler i Hammarstrand snart.
Är redan less på att pendla....


Pjuhhh...

Oj, vilken rivstart på veckan!
Har varit heeelt utslagen på kvällarna och inte ens velat se åt en dator...
Har nu börjat  pendla in till Östersund varje dag för att bli utbildad och få medlyssning på Länsförsäkringar.
Och jag ska ärligt erkänna att dom två första dagarna funderade jag allvarligt på vad jag gett mig in på.
Sitta och åka 24 mil om dan, plugga in ett nytt datasystem, vara döslut på kvällarna.....har känt mig som en disktrasa. En uttjänt disktrasa. Dessutom har jag saknat bilskador, jättemycket.
Men idag kändes det riktigt roligt! Saker och ting börjar klarna litegrann, resan till stan och hem kändes inte lika lång, och jag börjar kunna se fördelarna med att inte vara arbetslös!
Det här kommer nog att bli bra i slutändan.
Jag tror att jag börjar bli gammal, tycker jag har svårt att lära mig saker, hjärnan jobbar inte direkt på högvarv, jag känner mig tjurig och konstig. Eller så har allting helt enkelt ramlat över mig, Aktsams nedläggning, jag har slutat på skador och helt plötsligt börjat på ett nytt ställe.  Det kanske har blivit lite mycket på senaste tiden.
Men det löser sig nog.
Mest av allt längtar jag tills kontoret på Hammarn blir klart. Troligtvis blir det Försäkringskassans lokaler, de väntar bara på ett kontrakt som ska skrivas under.

Dom säger att det ska bli snö imorgon.
Hoppas dom har fel.

Nu ska jag luta mig tillbaka i sängen och dricka en stoooor kopp te.
På återhörande!

Fredag

Har haft en lat ledig fredag idag.
Klev upp vid 7-snåret, fick upp ungarna, gjorde frukost, packade skolväskorna och skickade iväg dem med skolbussen. Sen åt jag långfrukost själv, ackompanjerad av två ägg, två smörgåsar, ett glas jordgubbs-proviva, ett stycke tiggande katt samt nya numret av Allt om mat.
Efter detta så drog jag ner rullgardinen igen och la mig i sängen och tittade på webb-tv på datorn; veckans avsnitt av Mia & Klara. Fan dom  är så jävla roliga! Låg och garvade ett tag, sen somnade jag och vaknade... (törs jag säga det...) klockan 12!!!!!!!!!!!!
Kände mig fantastiskt utsövd, så jag klev upp och rev undan i köket, satte på en diskmaskin + tvättmaskin, dammsög, hängde tvätten och plockade ur diskmaskinen. Så kom resten av familjen hem och jag lagade fredagsmiddag; chorizo & räkgryta med basmatiris till oss vuxna, samt grillkorv & köttbullar till barnen. Våra ungar kommer typ att ha skörbjugg innan dom är tonåringar med tanke på vilken ensidig kost dom äter. Att det ska vara så svårt att pröva nåt nytt??? Dom är totalt misstänksamma mot allt. Läste nånstans att det har med överlevnadsinstinkten att göra...

Så hamnade ungarna framför Disney channel, mannen i sängen sovandes med hårdrock i mp3-lurarna, och jag framför datorn. Fast jag ska släpa mig in i duschen och spola av mig innan Idol tänkte jag.
Sen blev det tårta över från igår så jag ska unna mig en bit framför tv:n.

Imorgon blir det Casino Cosmopol!

Ha en trevlig helg!

Möte med nya arbetsgivaren

Har precis kommit tillbaka från ett möte med LF.
Vi har fått lite info om vad vi ska pyssla med, provisionsförslag osv.
Ska ju börja pendla in till Östersund nu på måndag och vi kommer att få låna två LF-bilar som vi ska åka i.
Blir ju skitbra.
Sen verkar dom ha mycket fester också, låter ju inte helt fel!
Bland annat har dom höstfest nu i oktober som vi blev bjudna på, skoj skoj!
Hoppas lokalerna i Hammarstrand blir klara snart också, dom har anlitat en arkitekt som ska inreda hela klabbet,
allt blir nytt och fräscht. Bara Försäkringskassan kan bestämma sig snart... det är nämligen deras lokaler LF vill ha.

Nä nu ska jag ta och se på webb-tv innan jag går hem, missade "Mia & Klara" igår, katastrof....

Hej hopp!

Cross-cart...

Jaha, så har man provat på detta också!
Det var verkligen skitkul, vilken adrenalinkick man fick!
Jag riktigt kände hur hornen växte i pannan när man drog iväg...
Men det känns ganska ordentligt i kroppen idag ska jag säga.
Fick kliva upp inatt och ta två alvedon, för axlarna värkte så djävulskt....
Men så ska ´re va, man ska känna att man lever!

Vi fick även prova på att köra felstyrd bil, och det var fan skitsvårt!
Snacka om att man är oförmögen att tänka "tvärtom".
Men kul hade vi! Man kan titta mer här....

För övrigt ska jag snart gå hem, har skickat ett "hejdå"-mail till mina arbetskamrater, kändes riktigt sorgligt.

Lyxproblem...

Vi har ju lagt ut huset på annons på Blocket.
Vis av erfarenhet när det gäller husförsäljning i Bispgården så vet vi att det kan ta allt från sex månader till två år innan man får kåken såld, därför satte vi ut annonsen nu då vi tänkt flytta till sommaren nästa år.
Och vad händer?
Det ringer en familj samma kväll jag satt ut annonsen, vill komma och titta dan efter, och vill köpa det rakt av dan därpå!
Ehhh.. var väl inte riktigt tänkt att det skulle gå sååå fort...
Känns inte som om vi vill flytta till en lägenhet precis nu, för att om ett halvår flytta igen till det tilltänkta huset.
Å andra sidan har det ringt ganska många intresserade så man kanske ska ha is i magen.

Ny vecka

Sista veckan på "gamla jobbet".
Kommer att bli rätt soft....imorgon ska vi på skador till Rissna och köra cross-cart.
Har jag aldrig gjort, däremot har jag kört go-cart och det var skitkul!
På torsdag slutar jag tidigare, på fredag är jag ledig, på lördag ska vi till Sundsvall....
Sen börjar äventyret på LF.

RSS 2.0