Hemma igen

Nu har vi avverkat ca. 70 mil med bilen.
Vi som inte skulle "ta nån längre tripp" med bilen eftersom bensinen är så jävla dyr... men vi har tankat etanol så det blev inte så himla dyrt ändå. Först blåste vi ner till Sundsvall i måndags och tog in på Scandic vid Gärde.
Nicolas var riktigt övertrött och blev dampig så fort vi hade checkat in på rummet.
Det slutade med att jag klev upp, sa "trevlig semester" och gick därifrån. (Till Statoil-macken 200 meter därifrån, köpte cig och tokblossade bakom en barack. Efter en timme gick jag tillbaks och la mig.)
Dan efter var alla på bättre humör, vi åt maffig hotellfrukost och åkte E4:an söderut mot Gävle och Furuvik.
Där tittade vi på orangutanger (skitfräna), schimpanser (tråkiga, dom låg och sov), ormar, spindlar, ödlor, kameler, lamor (som vi skrattade åt, de hade precis rakat dom, dom såg otroligt roliga ut), getter, hästar och påfåglar.
Sen åkte ungarna karusell tills dom var helt snurriga, och avslutade dagen med att hoppa i äventyrsbadet.
När klockan var 17.30 (vi kom dit kl. 12), sa Nicolas: "Jag tror vi kan åka hem nu". Har aldrig hänt att han velat åka ifrån varesig ett tivoli eller ett bad, så dom var helnöjda bägge två.
Sen åkte vi lite planlöst norrut igen, svängde av vid Tönnebro och for mot Bollnäs.
Bestämde att vi skulle försöka hitta en stuga el. dyl. i Järvsö och stanna över natten.
Det lyckades vi med, synd bara att man har blivit så gammal att man inte kan sova i nåt annat än hemma och i sin egen säng.... Blev inte så mycket sömn på hårda madrasser och en rumstemperatur på ca. 35 grader....
I morse städade vi ur oss fort som tusan, letade upp ett fik där vi åt frukost och funderade på vad vi skulle göra resten av dagen. Funderade lite på Järvzoo, men eftersom vi redan varit på en djurpark, så fick det vara.
Vi styrde kosan hemåt i sakta mak, genom Ljusdal, Delsbo, Hudiksvall, Sundsvall och var väl hemma vid 17.30-tiden ikväll. Var lite roligt att åka genom Ljusdal, den orten måste ju ha stannat i 50-talet?? Ingenstans fanns det "nya" affärer (typ Åhléns eller H&M), utan det var "Eric Ericssons fiskeaffär", "Charlottas Modenytt", Brittas´Second hand"...
Lite halvläskigt...fast ganska kul ändå.

Nu ska jag kurera min onda nacke (efter all bilkörning/åkning och dåliga kuddar/madrasser) med en varm dusch och krypa ner i våran sköööööna säng och se på film med min man.

Imorrn blir det Forsdraget! 
Samt gräsklippning och proteindrinkar för att kompensera all junk-food man har ätit de tre senaste dagarna.


Bästa på minisemestern: Orangutangerna på Furuvik! Dom var helsköna.
Sämsta på minisemestern: Obekväma sängar.

Kommentarer
Postat av: Denise

Aha, det kanske är en sån kartong med choklad man skulle haft då! :) Kanske skulle räcka en par omgångar iaf, på sin höjd. Härligt det lät med semester neröver i landet, vill också..

2008-07-10 @ 00:41:45
URL: http://dandersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0